fbpx

Moja priča

Vlasnik i osnivač agencije ALPHA MEDIA, koja se već deceniju uspešno bavi izradom sajtova i internet marketingom za preko 150 klijenata u nekoliko država.

Nakon napuštanja programerske firme i "sigurnog posla od 9 do 5" ulazim u preduzetničke vode.

Koristeći sve prednosti internet marketinga i poslovanja preko interneta, dolazim do velikog broja klijenata kojima pomažem u proširenju njihovog obima posla i uvećanju profita.

Sada želim i vama da pomognem da, ukoliko već niste, uplovite u preduzetničke vode i iskoristite sve prednosti koje nam internet danas nudi.

Kako je sve počelo

I pre svog "sigurnog" posla sam se zanimao za web dizajn i izradu sajtova. U početku, naravno, HTML i CSS, a onda polako i JavaScript, PHP, MySQL baza podataka...Tako dolazim do toga da pored statičnih HTML sajtova koji su činili moju osnovu, počinjem da kreiram i manje dinamičke sajtove i otkrivam mogućnosti svih tih tehnologija.

Sve to sam radio onako, za sebe, pored stalnog posla.

Napustio "siguran posao"

Kada na tom sigurnom poslu konačno dođe do tolikog nezadovoljstva, jer npr. nećeš da se ulizuješ šefu, ne ideš sa njim na kafu za vreme pauze i ne želiš da pričaš kako je najbolji, da je sve u redu. Nećeš ni da radiš svaki vikend, na terenu, a da onda čekaš kada ćeš i da li ćeš dobiti krvavo zarađeni bonus za taj teren. E onda dolazi do toga da kažeš: "Dosta više. Dajem otkaz". I krećeš sam. U nepoznato.

Dobro se sećam. Svi su mi tada govorili da to i nije baš pametno, da bi trebalo još jednom da razmislim. Ko zna šta će biti sutra, da napustiš siguran posao... Naročito u to vreme, jer beše to 2012-ta godina i još se nismo oporavili od velike ekonomske krize od pre nekoliko godina.

Znam da su mi oni želeli najbolje (sigurnost). Samo je pitanje da li je to baš tolika sigurnost. Taj siguran posao. Ta firma može sutra da nestane, da dobijem otkaz zato što je šef ili direktor doveo svog prijatelja, rođaka, šta god.

Srećan sam i zahvalan što sam imao hrabrosti da sve to prebrodim. Što sam verovao u sebe i svoje kvalitete i sposobnosti. Što nisam mogao da dozvolim da neko drugi određuje koliko vredim. Što sam verovao i bio istrajan. Što nisam odustao kada je bilo baš teško. A to su valjda i glavne osobine svakog preduzetnika. Da jednostavno NE ODUSTAJE.

Početak je uvek težak

Na početku je naravno bilo teško. Ali za mene, nekako ne tako teško kao kada radiš za drugoga. Ima nešto u tome kada gradiš nešto svoje. Učenje svih tih novih stvari koje ne znaš, pa danima tražiš način da rešiš problem. 3 dana se mučiš da napraviš običnu kontakt formu. Da neko popuni formular na sajtu i pošalje, a to onda stigne nekome na njegovu e-mail adresu. Vaaaaauuuuu.

I onda konačno uspeš. Tu jednu, pa drugu, pa treću, petu, desetu stvar. Pa ti se onda čini da bi mogao i da poletiš. I to te onda čini srećnim, jer si uspeo. Ne jednom, nego više puta. Ti mali koraci koje praviš. Neverovatan osećaj. Taj osećaj te onda i sledeće noći drži budnim, da radiš i tražiš rešenje. Jer znaš da ćeš na kraju opet uspeti. Da je jedini način da uspeš, ako ne odustaneš.

Lako je tebi

Sada mi već govore kako je meni lako, pošto ja radim ono što volim. Dodatno, to se još i dobro plaća.

A ja jednostavno mislim da to i jeste suština. Da svako od nas najpre pronađe, a onda i radi ono što voli. Da ne mrziš nedelju zato što je sutra ponedeljak i što opet sutra moraš na posao. Da se probudiš ujutru srećan i zadovoljan, i ne mrzi te da ustaneš. Za mene je to USPEH. 

Možeš i ti

Ako sam ja uspeo, ne vidim razlog da i ti ne uspeš. Mislim da imamo mnogo sreće što živimo u današnjem vremenu i što smo u prilici da koristimmo tehnologije koje su nam dostupne. Internet je napravio pravu revoluciju i toliko olakšao poslovanje i započinjanje sopstvenog posla, da to ne može rečima da se opiše.

Toliko je mogućnosti da radiš nešto svoje, da započneš neki svoj posao, da ga vodiš od kuće a proizvode ili usluge prodaješ tamo nekom u belom svetu. I sami ste svedoci šta sve ljudi danas rade i od čega zarađuju.

Mislim da je preduzetništvo velika šansa za svakoga. Da svako treba barem da pokuša. 

Ne treba svako ni da bude preduzetnik, naravno. I nije to za svakoga. Ali da svako treba da pokuša, to sam siguran.

Moja misija za preduzetnike

Pokretanjem ovog sajta želim da pomognem svim preduzetnicima koji već imaju svoje male i velike poslove i biznise, da istraju i opstanu na tržištu. Da se izbore sa sve većom konkurencijom koja svakim danom preti da ih prestigne. Iz dugogodišnje saradnje sa klijentima, u većini slučajeva se potvrđuje da je u pitanju potpuno neiskorišćen potencijal internet marketinga i nastupa na online tržištu.

U Srbiji, a i u okolnim zemljama još uvek postoji ogorman potencijal za plasiranje svih vaših proizvoda i usluga putem interneta.

I za one koji bi to (preduzetnici) želeli da postanu

Još više želim da pomognem svima koji žele da se oprobaju u preduzetničkim vodoma. Da pokrenu neki svoj posao, rade za sebe i zarađuju od svog rada i znanja.

Mogućnosti su zaista ogromne, i ako u današnje vreme interneta i svih društvenih mreža, pretraživača, ne pokrenete svoj posao i pokušate, budite sigurni da neko drugi sigurno hoće, pre ili kasnije.

GS logo kontrastAlpha Media logo
Prijavite se za najnovije besplatne savete
Pratite me i na društvenim mrežama
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram